Hotel Information

FAMILY MATTERS 2017 Conference Schedule 
Church in the Valley  
Friday evening September 29th and Saturday day September 30th , 2017

Featuring Adult, Youth (12-18 yrs) and Kids (5-11 yrs) Tracks!

Friday, Sept. 29th.
(Youth and Children’s tracks run simultaneously with adult conference tracks) 

6:00 pm: Doors open & Registration  
6:45 – 7:00 pm: Pre-conference music with live band
7 – 7:20 pm: (20 min) Live Music1 song worship team, guest tenor soloist Dennis Mayer Jr. / host Laura-Lynn Tyler Thompson

7:00 – 8:05 pm: Children’s Track - Ages 5 – 11 - Go to The Manners Club led by Judi The Manners Lady.  Session #1:  “The Kind Attitude Key 
 

7:20 – 8:15 pm: (55 min)

·          Adult keynote session #1: (55 min.)  Mike and Karen Woodard
(Associate Director/ On-line Mentor Coordinator - FamilyLife Canada) -
 "Discipline that connects with your Child's Heart" part 1

·         Youth Track Session #1 - YouthMax Plus featuring the John Maxwell team of Youth Ambassador on video Nick Vujicic with John Maxwell trainers Siam Chen and Ali Feizi live facilitating each session. 
Lesson 1: Three Important Letters – Y.O.U. » Leadership Lesson: Positive Self Image


8:15 – 8:30 pm: Guest slot (15 min.) with Judi The Manners Lady & The Manners Club Kids (our Family Matters Kids!)  Judi and our children will do a mini performance
Three Kindness Keys for Happy Families” and prayer for our children

8:30 – 8:35 pm: Pastor Ali – offering (5 min) – Band plays 1 song
8:35 – 8:40 pm: Change rooms for breakout session (5 min)

 

8:40 – 9:30 pm: Breakout Session #1 (50 min.)

1. Men: Russell and Gerrie Chadwick – “Discipleship: the key to being a godly husband and father”
2. Women: Laura Lynn Tyler Thompson – “Powerful women committed to family”
3. Grandparents: Judi Vankevich The Manners Lady Special Workshop - "10 Great Tips to help you pass on your Faith and Values to your Grandchildren--Raising a new generation of Godly Leaders!"
4. Children’s Track: Pastor Walter and Church in the Valley children’s ministry team
5. Youth Track Session #2 - YouthMax Plus  featuring the John Maxwell team. Lesson 2: Your True Strength » Leadership Lesson: Identity and Knowing Your Strengths


Saturday, Sept. 30th.

Note that the conference will join forces with the two regular Saturday morning Church in the Valley worship service events. Come early for seating!

9:00 am: Conference delegates check in – worship music playing
9:30 – 10:40 am (1 hr. 10 min): Adult, Youth, Children learning groups / Church Sabbath school hour

·         Adults main auditorium with keynote session #2:  Darin Latham – lead pastor of Broadway Church, Vancouver.  “Keys to a successful marriage” 
plus worship songs.  1 special with Dennis Mayer Jr.
 

·         Youth Track session #3: YouthMax Plus with the John Maxwell team
Lesson 3: The Kind Connection » Leadership Lesson: Helping & Adding Value to Others

·         Kidszone learning / Manners Club Session #2: “Kind Words Key” with Judi The Manners Lady and Children’s Pastor Walter Rogers of Church in the Valley


10:40 – 11:00 am: Break
(20 min.)

11:00 – 12:20 pm: Church worship service
(1 hr. 20 min.)

·          Keynote session #3:  Laura-Lynn Tyler Thompson of The 700 Club Canada Building strong families in today’s changing society”
Worship team with 4 songs. Plus, guest dynamic tenor Dennis Mayer Jr. 1 hymn. 
Offering – Pastor David Jamieson

·         Youth Track Session #4: YouthMax Plus with the John Maxwell team
Lesson 4: Failure Is Important to Success » Leadership Lesson:  Overcoming Failure

·         Kidszone Church / Children’s track session #3 “Kind Action Key - part 1  with Judi The Manners Lady

 12:30 pm- 1:30 pm:  Lunch break (catered in-house. 1 hr. Wristbands needed)

 Saturday Afternoon Sessions:

1:30 – 2:30 pm: Breakout Session #2 (1 hr)

·         Men:  Russell Chadwick – “Winning the Battle for Men's Minds”

·         Women:  Gerrie Chadwick – “Being a Woman of Influence”

·          Youth track:  Teen time activity led by Church in the Valley team

·         Children’s track:  Church in the Valley Children’s ministry team

2:30 – 2:45 pm: Change class time / Coffee break (15 min.)

 2:45 – 3:30 pm: (45 min)
(Note: *Youth and Children’s tracks will run till 4:15 pm to the end of the adult Q & A session)

·         Keynote  Session #4: Mike and Karen Woodard
(Associate Director, Family Life Canada) - "Discipline that connects with your Child's Heart" part 2

·         Youth track Session #5:YouthMax Plus - wih the John Maxwell team
Lesson 5: Five Steps of Success
» Leadership Lesson:  Daily Success and Growth Habits

·         Children’s track session #4 “Kind Action Key part 2” with Judi the Manners Lady

 3:30 – 4:15 pm:  (45 min.)  Q & A session on any family-related issues with panel. Hosted by Laura-Lynn Tyler Thompson with Pastors Russell and Gerrie Chadwick, Dr. David Jamieson, Mike and Karen Woodard.
(*Youth and Children’s tracks still in session)


4:15 – 5:00 pm
(45 min. plus as needed for ministry): Family prayer and ministry time -  led by Pastor Ali and a team of pastors, altar workers and musicians.  All Teens and Children with their families for final session

 

print window :: close window